Şeful Direcției Finanțe Nisporeni: ”Județele nu au fost cea mai rea formă de organizare a administrației publice locale”

Vladimir Buga
În fotografie: Vladimir Buga

În următorii șase ani, Nisporeniul s-ar putea număra printre raioanele cu un ritm normal de dezvoltare economică. Asta, cu condiția că va avea și în continuare suportul Guvernului în ceea ce priveşte investițiile. Cam acestea sînt prezicerile lui Vladimir Buga, șeful Direcției Finanțe Nisporeni. Dînsul este încrezut că şi o reformă în administrația publică locală ar putea duce la o eficientizare a gestiunii finanțelor atît la nivel local, cît și național. „Consider că județele nu au fost cea mai rea formă de organizare a administrației publice locale”, a conchis oficialul.
Pe de altă parte, potrivit lui Vladimir Buga, la ora actuală este prematur să se vorbească despre o autonomie financiară locală, deoarece raionul Nisporeni se numără printre cele sărace, care are nevoie de subvenţii semnificative de la stat. De fapt, în ultimii ani s-a observat sprijinul acordat de Guvern. Datorită transferurilor de la bugetul de stat, nici criza financiară nu a fost simțită în raion. „Guvernul și-a făcut datoria pînă la ultimul bănuț în ceea ce ține de transferurile de la bugetul de stat”, accentuează şeful Direcţiei
Finanţe Nisporeni, după care continuă: „De la bugetul de stat, pentru investiții capitale, raionul Nisporeni a obținut sume impunătoare”. Unul dintre cele mai recente proiecte investiționale grandioase este Apeductul Prut-Nisporeni, în care  statul va contribui, pe parcursul a patru ani, peste 25 milioane de lei.
Cu toate acestea, nici indicatorii la veniturile proprii nu sînt mai prejos. Bugetul raional la venituri proprii pentru primele șapte luni ale anului curent, a atins cota de 104,3%. ”Din cele 23 de primării doar șase au indicatori mai mici de 100% în acest sens”, a specificat Vladimir Buga.  De notat că Direcția Finanțe a raionului Nisporeni numără 13 angajați și este compusă din două secții: contabilitate bugetară; venituri și cheltuieli bugetare.
Ina Landa
P.S. Pe 15 august, este marcată ziua profesională a lucrătorului financiar. Cu această ocazie, Vladimir Buga a adresat un mesaj de felicitare colegilor de breaslă. „Vreau să-mi felicit toți colegii din domeniu, inclusiv din raioanele Ungheni și Călărași. Le doresc multă sănătate, iar localităților noastre – prosperare. Deşi este o profesie foarte migăloasă și istovitoare, lumea cifrelor are totuși un farmec al său. Sînt foarte mîndru că anume nouă ne revine misiunea de a oferi posibilitatea conducerii raionului să gestioneze cît mai eficient bugetul”, a spus Vladimir Buga.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *