Indiferent de rezultat, Victor Mihalachi rămîne campionul numărul unu pentru Floriţoaia Veche

Victor Mihalachi rămîne campionul numărul unu pentru Floriţoaia VecheNu a fost să fie. Victor Mihalachi, originar din Floriţoaia Veche, Ungheni, alături de coechipierul său, Alexandru Liviu Dumitrescu, nu au reuşit să obţină rezultatul pe care şi-l doreau la Jocurile Olimpice de la Londra. A fost o zi mai puţin norocosă pentru ei. Echipajul tricolor a încheiat cursa de 1000 de metri la caiac-canoe, cu timpul de 3:43.005 minute, doar pe locul VII. Pentru altcineva nu ar fi fost rău. Pentru ei – campioni mondiali şi europeni – este o dezamăgire totală.
Satul de baştină al lui Victor Mihalachi a stat cu răsuflarea întretăiată. Timp de cîteva minute, zeci de oameni şi-au aţintit privirile în televizoare, în speranţa că se va produce minunea şi consăteanul lor va urca pe podium. Pînă şi primarul de Floriţoaia Veche, Margarita Baban, a lăsat totul la o parte şi a privit cursa. În pofida rezultatului obţinut, dînsa a declarat: “Sîntem mîndri de Victor.
Chiar dacă nu a luat o medalie, e foarte bine că a ajuns în finală”. Primăria comunei Floriţoaia Veche intenţionează să-i confere lui Victor Mihalachi titlul de  cetăţean de onoare al satului. Declaraţia a fost făcută în premieră, pentru “Expresul”, de către primar. “Datorită lui Victor, despre satul Floriţoaia Veche s-a auzit pînă şi la Londra”, a explicat dînsa.  Mama lui Victor, Liuba, a privit concursul final cu mîinile strînse la piept, exclamînd: “Hai, Victoraş!”.  La jumătate de distanţă nu a mai rezistat şi a izbucnit în plîns. “Am vorbit cu el chiar ieri. L-am încurajat şi i-am zis: oricare ar fi rezultatul, pentru noi rămîi un campion. Aştept să-i mai spun odată acelaşi lucru cînd am să-l revăd”, a declarat dînsa imediat după încheierea competiţiei.
După cursă, primarul Margarita Baban a telefonat-o pe Liuba Mihalachi şi a felicitat-o pentru feciorul ei. Oricum, e un adevărat campion.
mama lui Victor Mihalachi, d-na LiubaLa Floriţoaia Veche, acasă, mama i-a reamenajat deja camera şi-l aşteaptă cu nerăbdare să-şi pună toată medaliile obţinute pînă acum aşa cum îi place lui. Tata e la Moscova, la munci.  
Potrivit presei române, la finalul cursei, Victor Mihalachi era supărat. “Trebuie să îmbunătățim strategia. Nu am fost în cea mai bună formă. Despre motivație ce să mai vorbim…”.
De notat că cei doi sportivi au concurat pe culoarul 1.  “Va fi foarte greu să luăm medalie acum!”, spunea Liviu Dumitrescu după calificări, referindu-se la faptul că, în toată istoria Jocurilor Olimpice, acest culoar nu a fost niciodată medaliat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *