Marii absenţi ai unei frumoase aniversări

Vitalie Vrabie
Sursa: allmoldova.com

Deşi au trecut numai zece ani de la deschiderea, la Ungheni, a Zonei Economice Libere, se pare că cei ce au stat la izvoarele înfiinţării acesteia au fost uitaţi. Este vorba de Vitalie Vrabie, primar de Ungheni în 2002, şi Sergiu Scutaru, primul administrator al ZEL “Ungheni-Business”. Nici unul dintre ei nu a fost prezent la festivitate. Nici unul dintre ei nu a fost pomenit măcar cu un cuvînt bun pentru eforturile depuse în acea perioadă.
Vitalie Vrabie ne-a rugat să publicăm următorul mesaj:
“Mult stimată doamnă Natalia Iepuraş, onoraţi rezidenţi, stimaţi prieteni,
Primiţi cele mai sincere şi calde felicitări cu ocazia aniversării a zecea a Zonei Economice Libere “Ungheni-Business”.
“Timpul este măsura tuturor lucrurilor”, spuneau romanii. Astăzi ne convingem că ZEL “Ungheni-Business” a rezistat timpului devenind o oază de afaceri pentru oamenii cu iniţiative şi idei, o oază a dezvoltării şi creşterii economice şi bunăstării cetăţenilor oraşului Ungheni. 
Îmi aduc aminte cum a fost instituită Zona Economică Liberă. Au fost o mulţime de probleme şi obstacole, dar a fost şi mult optimism, şi credinţă izvorîtă  din propriile forţe ale micului colectiv care începuse această istorie de succes, în frunte cu administratorul principal Sergiu Scutaru. Sînt mîndru că am stat şi eu la izvorul ei şi că speranţele noastre, eforturile depuse şi-au confirmat justeţea şi valoarea de-a lungul acestor 10 ani de existenţă.
Aniversările de acest tip sînt un moment de bilanţ şi de stabilire a unor noi repere pentru viitor. Apreciez mult rezultatele atinse de dumneavoastră , profesionalismul, perseverenţa, onestitatea şi responsabilitatea echipei şi administratorului principal ZEL, doamna Natalia Iepuraş. Vă urez noi performanţe şi realizări, precum şi mult succes în activitatea dumneavoastră întru dezvoltarea economică a oraşului Ungheni şi prosperării cetăţenilor lui.
În această zi minunantă şi plină de semnificaţie, vă adresez cele mai calde felicitări, urări de bine, fericire, sănătate, bunăstare şi noi realizări în activitatea Zonei Economice Libere “Ungheni-Business”.
Cu deosebit respect, Vitalie Vrabie,
director general PI “Tracom” SA”.
Dacă Vitalie Vrabie a fost invitat, totuşi, la festivitate, atunci Sergiu Scutaru, cel care, practic, a pus pe picioare această instituţie importantă atît pentru Ungheni, cît şi pentru întreaga republică, a fost neglijat. “Nu, nu am fost invitat”, ne-a spus dînsul, după care a remarcat: “Astăzi, iată, putem culege roadele şi nu importă cine le culege. Mă bucur că impactul acelei idei este unul benefic pentru regiune. În prezent, Ungheniul este invidiat în sensul bun al cuvîntului de foarte multă lume din republică, căci aici au fost dechise mii de locuri de muncă, activează întreprinderi prospere, aici se produc utilaje şi echipament care se exportă în toată lumea, avînd inscripţia “Made in Moldova”. E o mîndrie pentru noi. Doresc Zonei Economice Libere “Ungheni-Business” să prospere în continuare, căci ceea ce s-a făcut şi se face e pentru binele tuturor”.
Natalia Iepuraş, administratorul actual al Zonei Economice Libere, ne-a spus că de invitaţii s-au ocupat angajaţii ei. Vitalie Vrabie a fost invitat, iar Sergiu Scutaru… Ea personal nu l-a invitat. “A fost un eveniment de rutină. Dacă ne-am fi dorit ceva mai fastuos, ar fi trebiuit să-l invităm şi pe preşedintele ţării, şi pe prim-ministru şi tot aşa mai departe”, a exlicat dînsa.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *