Două autovehicule declarate furate descoperite de către polițiștii de frontieră ieșeni

masina furata, vama Sculeni
Sursa: ijpfiasi.ro

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat in mai putin de 24 de ore doua autovehicule, marcile Nissan Navara si Audi A6, care figurau ca fiind furate din Italia si Romania.
In ziua de 03 august a.c., in jurul orelor 18.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Tudor A., in varsta de 46 ani, conducand un autovehicul marca Nissan Navara, inmatriculat in Italia.
La controlul de frontiera, politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat faptul ca autovehiculul sus-mentionat figureaza ca fiind declarat furat din Italia.
Tudor A. a declara faptul ca a achizitionat autovehiculul de la o firma de leasing din Italia, platind suma de 14.000 euro. Acesta a mai adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca acesta este semnalat ca fiind furat.
Cateva ore mai tarziu in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova Andrei G., in varsta de 22 ani, conducand un autoturism marca Audi A6.
La controlul de frontiera, politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat faptul ca autoturismul figureaza ca fiind declarat furat din Romania, din data de 25.11.2010.
Andrei G. a declara faptul ca a achizitionat autovehiculul, la inceputul lunii mai 2010, de la un targ auto din Chisinau, platind suma de 17.000 euro. Acesta a mai adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca acesta este semnalat ca fiind furat.
In cele doua cazuri politistii de frontiera au intocmit barbatilor lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, urmand a fi prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea atribuirii  numarului unic.
Autovehiculele in valoare de 11.000, respectiv 12.000 euro au fost indisponibilizate la sediul P.P.F. Sculeni pentru continuarea cercetarilor.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *