ZEL „Ungheni-Business” = oază de libertate și spirit antreprenorial inovator

În fotografie: Ministrul Valeriu Lazăr felicitînd administraţia ZEL „Ungheni-Business”.
În fotografie: Ministrul Valeriu Lazăr felicitînd administraţia ZEL „Ungheni-Business”.

Zece ani de activitate a marcat, săptămîna trecută, una dintre cele mai performante zone economice libere din R.Moldova – cea din Ungheni. La ora actuală, ea se află pe locul doi, după Chişinău, în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor, dar şi a creării locurilor de muncă.
„Activitatea ZEL ”Ungheni-Business” însumează realizări frumoase, iar rezultatele noastre se datorează climatului favorabil economic care a fost garantat de către autoritățile publice locale și centrale”, a subliniat,în discursul său de la ceremonia oficială, adminsitratorul Natalia Iepuraş.
Evenimentul a fost marcat cu mult fast și oaspeți de valoare. Prezent la festivitate, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a comparat ZEL ”Ungheni Business” cu o oază de libertate și spirit antreprenorial inovator. „Modelul de dezvoltare a acestei Zone urmează modelul paradigmei economice pe care vrem să-l implementăm pe întreg teritoriul Republicii Moldova, însemnînd investiţii în tehnologii inovative, crearea noilor locuri de muncă cu salarii competitive, producţie şi export”, a spus dînsul.
Totodată, ministrul a atenţionat că nu vor fi create noi zone economice libere pe viitor. “Nu trebuie să peticim teritoriul R. Moldova, ci să îmbunătăţim climatul de afaceri general pînă la atractivitatea pe care o au aceste Zone”, e explicat oficialul.
ZEL ”Ungheni-Business” este situată pe o suprafață de 42 ha și are 37 de rezidenți, care se ocupă, în mare parte, de producerea industrială a mărfurilor pentru export. În anul 2011, Zona Economică Liberă a generat 17,6% din impozitele colectate în raionul Ungheni, 67% din investiţiile efectuate şi 53% din vînzări realizate.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *