Campania de încorporare de primăvară a luat sfîrşit

Îniante de plecare la armată. Momente emoţionante din ziua de 25 iulie la Centrul militar teritorial Ungheni
În fotografie: Îniante de plecare la armată. Momente emoţionante din ziua de 25 iulie la Centrul militar teritorial Ungheni

Mare aglomeraţie în curtea Centrului militar teritorial Ungheni în dimineața zilei de 25 iulie. Au venit să-i petreacă la armată pe cei 25 de recruţi părinții, frații, surorile, prietenii, iubitele.
Chiar dacă mai petrecuse anterior trei fii la armată, emoțiile și lacrimile nu au părăsit-o pe Eudochia Folișteanu din Stolniceni, Ungheni nici atunci cînd şi-a luat rămas bun de la mezinul său, Constantin. „Îi doresc o armată ușoară și să se întoarcă sănătos acasă. Îl voi aștepta așa cum i-am așteptat și ceilalți”, a spus dînsa vădit emoționată. „Băiatul meu îmi tot zice: mamă, nimeni n-a murit acolo, nici cu mine nu se va întîmpla nimic”, povestește Lidia Hușanu din Mănoilești. Deşi se simte mîndră, totuşi își face şi griji pentru feciorul ei Sorin.
Majoritatea dintre cei 25 de recruţi susţin că au făcut alegerea de a merge să slujească Patriei absolut benevol. Constantin Pădure din Zagarancea, de exemplu, a spus că-şi leagă mari speranțe de serviciul militar, căci își dorește o carieră în domeniu. Visează că într-o bună zi va ajunge într-o unitate militară de elită. „Cred că am șanse, deoarece practic și un gen de sport în care am obținut succese”, e de părere Constantin. De notat că tînărul s-a ocupat intens, sub conducerea antrenorului Radu Baranov, cu kickboxingul, iar la începutul anului curent a devenit campion european.
Comandantul Centrului militar teritorial Ungheni, Gheorghe Cimbriciuc, s-a aflat în acea zi, alături de recruţi, adresîndu-le cuvinte de îndrumare şi încurajare. A venit să le ureze drum bun şi  vicepreședintele raionului, Petru Langa. „Astăzi, condițiile în Armata Națională nu sînt ca cele de ieri, așa că, în cazul în care aveţi temeri, să ştiţi că nu-s întemeiate”, li s-a adresat dînsul celor prezenţi.
De notat că mulți dintre tinerii recruţi au solicitat să meargă la hotarele țării, să fie grăniceri. Mare le-a fost mirarea cînd au aflat că serviciul de grăniceri nu mai există și că ei pot deveni polițiști de frontieră prin contract – dar numai după încheierea serviciului militar în termen.
Pe 25 iulie, a fost pus punctul final campaniei de încorporare de primăvară. Din raionul Ungheni au luat drumul cătăniei 25 de recruți, din Nisporeni – 20, iar din Călărași – 15.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *