Au reutilat autocarul de pasageri şi pentru transportarea ilicită a ţigărilor

trafic de tigari
Sursa: border.gov.md

Ofiţerii Poliţiei de Frontieră, din cadrul punctului de trecere „Sculeni”, împreună cu angajaţii Serviciului Vamal, au descoperit, într-un autocar peste 1.100 pachete de ţigări, ascunse şi nedeclarate, cu timbru de acciz naţional.
Astfel, în noaptea zilei de 16 august, autocarul de marca Mercedes-Benz, cu itinerarul Chişinău-Cluj, a parcat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de ieşire din ţară.
În vederea desfăşurării acţiunilor pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări şi în baza analizei de risc, reprezentanţii autoriltăţilor de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport.
În urma verificărilor, echipa mixtă de control a depistat, în portierele laterale ale autocarului, camuflate în locuri speciale reutilate, 1.137 pachete de ţigări („Doina” – 697 pachete şi „Red-White” – 440 pachete). Captura produselor de tutungerie a fost estimată la aproximativ 7.000 lei.
Persoana implicată în activitatea de contrabandă, care s-a dovedit a fi un locuitor al mun. Chişinău, în vârstă de 56 ani, precum şi unitatea de transport au fost preluate de instituţia vamală, pentru continuarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor prevăzute de legislaţie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *