Start oficial Taberei de sculptură

Tabăra de Sculptură Ungheni17 iulie 2012. Ora 17.00. În centrul oraşului Ungheni, chiar în preajma scuarului “Grigore Vieru”, a fost deschisă oficial ediţia a cincea a Taberei de sculptură. Peste trei săptămîni, oraşul va avea cu cel puţin 15 sculpturi mai mult decît acum.
”Taberele de sculptură au o tradiție frumoasă la Ungheni și cred că este un lucru care merită să fie dezvoltat și în continuare”, a remarcat, în cuvîntul său de salut, primarul Alexandru Ambros. Dînsul a subliniat că în acest an evenimentul face parte din șirul de activități dedicate aniversării a 550-a de la prima atestare documentară a localităţiii. Au venit, pe lîngă sculptori conscacraţi din R.Moldova, şi sculptori din orașele înfrățite cu Ungheniul: Konin (Polonia), Reghin (România), Cascais (Portugalia).
Printre veteranii Taberei de sculptură se află şi Ion Zderciuc, autorul bustului lui Mihai Eminescu din Ungheni, cetățean de onoare al orașului Ungheni. Dînsul a menţionat, vădit emoţionat: „Ungheniul este orașul meu natal și, de fiecare dată, îmi face o deosebită plăcere să contribui la culturalizarea lui”.
În premieră, va avea loc şi o tabără de pictură, inaugurată în aceeaşi zi. La Ungheni au sosit 14 pictori care vor lucra aici, iar lucrările lor vor fi expuse ulterior în holul Primăriei.
Cele două tabere vor dura pînă la 6 august.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *