Schimbarea la faţă a drumurilor din raionul Nisporeni a început

drum spre Nisporeni
Sursa: moldovenii.md / imagine simbol

Drumul ce leagă satul Milești de Nisporeni a devenit de nerecunoscut. În sfîrșit, după ani şi ani, conducătorii auto au simțit ce înseamnă să ai plăcerea de a șofa. A dispărut şi frica de a nu pierde din mers vreo piesă de la automobil, căci nenumăratele gropi au rămas în trecut.
Doar cu opt luni în urmă, un fost nisporenean se plîngea de starea deplorabilă a acestui traseu. „Încercați să mergeți pe drumul ce leagă satul Milești de Nisporeni. Dezastru. Pe unele porțiuni viteza medie este de 5-10 km/oră”, scria Gheorghe Bobeica, acum domiciliat la Strasbourg.  Acum, mileștenii spun că pot dezvolta pe aici o viteză de 90-100 kilometri pe oră. Potrivit lor, de cînd drumul a fost reparat, cei 23 de kilometri pot fi parcurşi în doar 15-20 de minute.
Reparația traseului Nisporeni-Păruceni-Milești a demarat în noiembrie 2011 şi s-a încheiat în iunie 2012. Potrivit lui Feodor Vasilachii, director-manager al SA ”Drumuri-Nisporeni”, costul total al lucrărilor a fost de 14 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul rutier al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. „A fost o reparație capitală a carosabilului”, a specificat șeful drumarilor din Nisporeni, după care a continuat: „Pînă la finele anului curent, se mai prevede executarea unor lucrări de reparație curentă pe mai multe drumuri locale din raion”. Tot din banii Fondului național rutier s-au efectuat deja 60 la sută din lucrările de reparație a drumului ce duce pînă la hotarul dintre raioanele Nisporeni şi Ungheni, în direcția satului Pîrlița. Alte 850 de mii de lei sînt planificate, susţine Fiodor Vasilachii, din resursele Fondului rutier al Consiliului raional Nisporeni pentru a reabilita drumurile de acces spree satele Bursuc, Boldurești, Brătuleni, precum și un sector de drum ce leagă satele Mărinici și Șișcani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *