Copiii migranţilor vor fi încadraţi în activităţi

copiii migranților
Sursa: ziare.com

Circa 120 de copii din Ungheni, ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare, vor beneficia în această vară de diverse activităţi organizate la Centrul de reintergare socială a tinerilor „CREDO” şi asta, datorită proiectului „Copiii migranţilor. Speranţa nu moare niciodată”.
Copiii vor avea parte de servicii de consiliere psihologică, de concursuri, competiţii sportive,  excursii, activităţi de comunicare la distanţă între ei şi părinţi. În cadrul proiectului vor fi organizate  şcoli de vară, se va desfăşura o tabără de vară, unde copii vor fi pregătiţi în calitate de animatori de timp liber. „Sigur că mama şi tata nu pot fi înlocuiţi, dar sperăm că, datorită acestui proiect, să fie diminuat efectul migraţiei”, a accentuat Constantin Potlog, şef adjunct la Direcţia asistenţă socială şi protecţie a familiei Ungheni.
Lansarea proiectului a avut loc pe 29 iulie şi va fi implementat de Asociaţia pentru educaţie civică „Viitorul începe azi”. Acesta face parte din Proiectul „Abordarea efectelor negative ale migraţiei asupra minorilor şi familiilor rămase în ţară”, implementat de Misiunea
Organizaţiei internaţionale pentru migraţie în Moldova, finanţat de Comisia Europeană şi co-finanţat de Ministerul muncii şi politicilor sociale din Italia. Potrivit lui Constantin Stratulat, preşedintele asociaţiei, valoarea totală a sub-proiectului este de peste 101 mii lei.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *