Ofertă mare de roșii pe piața din Ungheni

roșiiVolumul de roșii expus pe piață crește zilnic. Calitatea roșiilor este înaltă, produsul este calibrat, ambalat în cutii de lamele. Sortimentul de roșii este foarte bogat: Rio-Grande, Persei, Peto 86, Clasic F1, Monica F1, etc. Comercializează preponderent producătorii din regiunea Ungheni. Intermediarii comercializează rosii aduse din Romania, Turcia, Anenii Noi.
Prețul roșiilor variază între 5,00 si 10,00 lei/kg în dependență de soi, mărime, calitate. Față de luna trecută prețul s-a micșorat cu 40%, iar față de aceiași perioadă a anului precedent – s-a majorat cu 50%. Această situație caracterizează și celelalte piețe monitorizate din republica. Cea mai mare descreștere a prețului față de luna trecută a fost înregistrată pe piața agricola din Cahul (-60%), iar față de aceiași perioadă a anului trecut prețul s-a micșorat cu (-14%). Pe piața din Edineț prețul s-a micșorat cu (-50%) față de luna trecută și a crescut cu 43% față de anul trecut; pe piața din Chișinău a fost înregistrată o micșorare de preț de (-42%) față de luna trecută și o majorare de (-57%) față de anul trecut. Pe piața din Bălți prețul s-a micșorat cu (-41%) față de luna trecută și s-a mărit cu 25% față de aceiași perioadă a anului trecut. (Detalii : www.agravista.md)
Pe pietele din Polonia (Bronishe) pretul de comercializare a rosiilor este de 0,80 Eur/kg, ori 12,30 lei/kg. Comparativ cu perioada similara a anului precedent pretul s-a majorat cu 38% si s-a micsorat cu (-6%) fata de luna iunie 2012. Pe pietele din Ucraina (Lvov si Copani) pretul este de 9.06 si respectiv 5,66 lei/kg. Comparativ cu perioada similara a anului trecut pe piata din Lvov pretul nu a suferit schimbari, iar pe piata din Copani pretul s-a micsorat cu (-37%).
Dupa prognozele operatorilor de piata preturile se vor schimba numai daca va creste volumul rosiilor importate.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *