Poliția rutieră din Nisporeni a făcut bilanțul

politia rutieraAgenții rutieri din raionul Nisporeni au demonstrat, în ultimele șase luni ale anului curent, o activitate fructuoasă, menită să asigure securitatea traficului rutier, dar şi să minimalizeze nivelul infracționalității în raion.
Potrivit unei note informative semnate de către maiorul de poliție Sergiu Robu, șeful Secției poliție rutieră Nisporeni, în perioada respectivă au fost înregistrate 8 accidente rutiere, în urma cărora două persoane au decedat și alte opt s-au ales cu traume. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, situația este mai bună. Au fost cu două accidente rutiere mai puţine, dar şi numărul celor decedaţi şi traumatizaţi s-a micşorat simţitor: cu doi şi, respectiv, cu cinci.
Tot în aceeastă perioadă, poliția rutieră a depistat 1296 de contravenții din domeniul circulației rutiere și a aplicat 1220 amenzi în valoare totală de 308 mii 450 lei.
Continuă să fie mare numărul celor care se urcă la volan în stare de ebrietate. Agenţii rutieri au depistat 38 de cazuri de acest fel. Nici pietonii nu sînt foarte disciplinaţi – în semestrul întîi al anului curent, la Nisporeni au fost înregistrate 24 de cazuri cînd anume pietonii au încălcat Regulamentul de circulație rutieră. Mulţi şoferi au condus automobile reutilate în mod neatorizat şi nu au scăpat nepedepsiţi. În acest sens, au fost sancționați 205 de conducători auto, fiindu-le  retrase plăcile de înmatriculare.
“Poliţia rutieră, ca parte componentă a poliţiei, concomitent cu îndeplinirea sarcinilor ce ţin de asigurarea securităţii circulaţiei rutiere, a depus eforturi esenţiale și în combaterea criminalităţii, contracararea furturilor şi răpirilor unităţilor de transport, contribuind astfel la descoperirea a 24 infracțiuni, 41 de crime și 11 reţineri în flagrant”, susţine Sergiu Robu. Pe parcursul ultimelor șase luni ale anului curent, pentru buna desfășurare a activității de serviciu, patru agenţi rutieri din Nisporeni au fost menționați de către conducerea ierarhic superioară.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *