Gazoductul Iași-Ungheni va fi finalizat în 2013

Victor Ponta, Vlad Filat
Captură: privesc.eu

Aceeaşi declaraţie prevede şi termene concrete de construcţie a liniilor de interconexiune electrică Iaşi-Ungheni, Fălciu-Goteşti şi Bălţi-Suceava. De asemenea, reprezentanţi ai celor două guverne au semnat şi un acord în domeniul educaţiei, care prevede că în următorii trei ani România va acorda câte 5 mii de locuri de studii pentru tinerii din Republica Moldova.

Totodată, reprezentanții celor două guverne au semnat Planul de acţiuni în domeniul Justiţiei între Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al României pentru anii 2012 – 2013.

În după-amiza zilei de astăzi, premierul român Victor Ponta va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti; cu președintele Parlamentului, Marian Lupu; cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.  Aceasta este prima vizită oficială a lui Victor Ponta în Republica Moldova.

Precizăm că gazoductul Ungeni-Iaşi este un proiect moldo-român menit să asigure o sursă alternativă de livrare a gazelor pentru ţara noastră. Valoarea totală a proiectului constituie circa 20 milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro vor fi oferite de Comisia Europeană  prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Sursa: arena.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *