Cantități mari de cartofi pe piața din Ungheni

cartofi timpurii
Sursa: reteteaz.net

Piața de legume și fructe din Ungheni este saturată de cartofi. Produsul expus pe piață este calitativ, calibrat, ambalat în saci de plasă. Comercializează producători și intermediari. Intermediarii comercializează cartofi din Romania, Turcia și din raioanele de nord ale țării. Producătorii vînd cartofi produși pe terenurile proprii.
Pe piața din Ungheni s-a înregistrat o micșorare de preț la acest produs: (-17%) față de luna trecută, și (-9%) comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe celelalte piețe monitorizate din republică micșorarea de preț este mai considerabilă: la piața din Edineț prețul s-a micșorat cu (-50%)fata de luna trecută, și cu (-25%) față de anul precedent; la Cahul micșorarea de preț a constituit (-40%) și respectiv (-45%); la Chișinău: (-23%) și respectiv (-30%); la Bălți: (-10%) și respectiv (-18%). (Detalii: www.agravista.md).
Piețele din Polonia sunt suprasaturate de cartofi, cererea fiind mică, necătînd la prețurile destul de mici la acest produs. Prețurile de achiziție la cartofi oscilează între 0,71-0.95 EUR/sac de 15 kg. Producătorii sunt nevoiți să vîndă producția cu 0,23-0,28 EUR/sac 15 kg reeșind din lipsa completă a cererii la cartofi. Condițiile climaterice a acestui an negativ acționează asupra recoltei de cartofi în Ucraina. Conform opiniei producătorilor de cartofi din Ucraina volumul de cartofi va fi cu 20-25% mai mic ca în anul precedent. Pe piețele din Lvov și Copani prețul cartofilor este de 1,66 și respectiv 1,36 lei/kg, ori cu (-72%) și respectiv (-24%) față de luna trecută și (-81%) și respectiv (-77%) față de aceiași perioadă a anului precedent. (Detalii: www.fresh market.ru)
Operatorii de piață susțin, că în timpul apropiat, mari devieri a prețului la cartofi nu vor fi înregistrate.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *