Are un nou nume, dar același statut

grăniceri, frontiera, Roman Revenco,
Imagine: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova

Nu mai este la Ungheni Colegiul Național de Grăniceri. Este însă Colegiul Naţional de Poliţie de Frontieră – CNPF.  Dar statutul de instituție medie de specialitate a rămas neschimbat, a declarat  directorul Valeriu Primac, care a confirmat pentru ”Expresul” că, începînd cu 16 iulie, pot fi depuse actele de admitere la studii de către toţi doritorii de a ajunge poliţişti de frontieră.
Dar atenţie! Locurile sînt limitate. Potrivit directorului, în acest an vor fi create doar două grupe academice a cîte 25 de persoane. „Vor fi aleși doar cei mai buni candidați din toată republică, inclusiv fete”, a subliniat dînsul.
În legătură cu implementarea noii reforme, care prevede lărgirea spectrului de competențe a polițiștilor de frontieră, Valeriu Primac nu a exclus faptul că vor avea loc unele modificări şi în procesul de instruire. E posibil ca, pe parcursul anului de studii 2012-2013, să mai fie adăugate unele obiecte de studiu ce țin de procedurile penale, criminalistică ș.a. ”Mergem înainte și sper să pregătim și în continuare cadre calificate pentru noua structură”, a menționat la încheiere Valeriu Primac.
Termenul limită de depunere a actelor la Colegiul Național de Poliție de Frontieră din Ungheni este, ca în toate instituţiile de acest gen, pînă la 31 iulie curent.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *