În zece ani, investițiile în ZEL Ungheni- Business au constituit 36,5 mln USD

USD
Sursa: seeker401.wordpress.com

Potrivit datelor Ministerului Economiei, aceasta fiind pe locul doi, după Chişinău, în topul ZEL-urilor după atragerea investiţiilor. La fel, ZEL Ungheni-Business se află pe locul doi, după Bălţi, cu 2081 de locuri de muncă create.
În anul 2011, volumul vânzărilor nete s-a ridicat la peste un miliard de lei, aproape dublu faţă de anul precedent, iar în primul trimestru al anului curent a crescut de 1,3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În anul 2011, Zona Economică Liberă a generat 17,6% din impozitele colectate în raionul Ungheni, 67% din investiţiile efectuate şi 53% din vânzări realizate. ZEL Ungheni – Business a fost creată pe 25 iulie 2002.
ZEL Ungheni Business este situată la frontiera cu România, la doar 17 kilometri de municipiul Iaşi pe cale ferată, 45 de kilometri prin punctul vamal Sculeni şi la 107 kilometri de Chişinău. ZEL Ungheni Business are o suprafaţă de 42 de hectare şi are în prezent 37 de rezidenţi care se ocupă preponderent cu producerea industrială a mărfurilor pentru export; sortarea, ambalarea, marcarea etc. cu mărfuri ce tranzitează prin teritoriul Republicii Moldova; activitate comercială externă, etc.
Sursa: InfoMarket.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *