VIDEO | Soluții pentru bibliotecari

solutii pentru bibliotecari
Captură: AiciTV.md

Problemele și tendințele în activitatea bibliotecilor publice au fost puse în discuție în cadrul unei conferințe naționale. Scopul acesteia este de a mobiliza bibliotecarii să valorifice și să promoveze valoarea bibliotecii și rolul acesteia în procesul  de informare.
Bibliotecari din raioanele Ungheni, Fălești, Călărași și Nisporeni s-au reunir pentru a analiza problemele actuale și pentru a determina modalitățile de promovare a rolului bibliotecii în viața comunității.
Reprezentanții bibliotecii naționale menționează că la nivel de Republică se întîlnesc probleme de diverse tipuri: de la spații de amplasare pîna la salarii mici.
Potrivit Verei Osoianu, o primă soluție în dezvolatarea bibliotecilor publice din țară o constituie lansarea proiectului  ”Global Libraries in Moldova” finanțat de Bill și Melinda Gates din SUA.
Potrivit bibliotecarilor, pentru a atrage cititorii spre lectură, bibliotecii organizează diverse ctivități inovaționale pentru a face față schimbărilor permanente care se produc în sfera socio-culturală. În raionul Ungheni activează 61 de biblioteci publice.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *