Taberele din Ungheni sînt în aşteptarea copiilor

tabere din Ungheni
Fotografie din arhiva redacţiei

Sezonul estival la Ungheni va începe în două săptămîni. La 17-18 iunie, îşi vor deschide uşile  taberele „Plus Armonie” din Ungheni şi „Codreanca” din Corneşti. În ceea cea priveşte tabăra „Pro Sănătate” de la Rădenii Vechi, ea fiind una foarte mare, va începe să activeze din 7 iulie.  Aici este nevoie de mai multă pregătire.
La taberele „Plus Armonie” şi „Codreanca” copiii se vor odihni în trei ture a cîte zece zile, iar la „Pro Sănătate”  – în doar două. Costul unui bilet pentru o tură este de 1320 de lei, însă părinţii vor achita doar 15 % din preţ, adică 200 de lei. „Fiecare copil are dreptul la odihnă şi ne vom strădui ca toţi banii preconizaţi să fie cheltuiţi anume în acest scop”, a subliniat Alexandru Ciuvaga.
Doar 25% din numărul total de copii ce se vor odihni în tabere vor fi scutiţi integral de plata biletului de odihnă. Aceştia sînt copiii din familii monoparentale, din familii defavorizate sau numeroase, copiii aflaţi sub tutelă/curatelă, plasaţi în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar.
În raion vor activa şi 14 tabere cu sejur de zi, unde se vor odihni 312 copii aflaţi în situaţii mai dificile. Acestea vor fi deschise în instituţiile de învăţămînt din Semeni, Buciumeni, Stolniceni, Buşila, Bumbăta, Cioropcani, Măcăreşti, Măgurele, Boghenii Noi, Sineşti, Morenii Noi, Hîrceşti, Teşcureni, Mînzăteşti. „În aşa fel, primăriile se aliniază la programul de susţinere a copiilor vulnerabili”, a remarcat Alexandru Ciuvaga.
Potrivit dînsului, în acest an a fost alocat aproximativ 1 milion de lei pentru odihna copiilor, dintre care 840 mii – de către Consiliul raional. Dînsul însă a recunoscut că nu e suficient pentru ca să se odihnească toţi cei 13700 copii din şcolile raionului, punctînd, totodată: . „Dar odihna nu presupune numai tabere. Peste 40% dintre copii vor merge în excursii şi marşuri turistice, o parte  vor merge cu părinţii la odihnă, alţii vor merge şi la bunici”.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *