VIDEO | Edificii pentru nevoiași deschise la Ungheni

Vald Filat la Ungheni
Sursa: gov.md

Copii și tinerii cu dezabilități din Ungheni vor benficia de o viață mai fericită, acesta datorită deschiderii unui nou bloc al centrului de zi ”Casa pentru toți”. În cadrul centrului, beneficiraii vor putea practica activități de instruire și distractive. La evenimentul de deschidere a noului bloc a participat și prim-ministrul Vlad Filat, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Ungheni.
Copii, tineri, educatori, părinți și oficialități s-au adunat la festivitatea de inaugurare a unui nou bloc în cadrul centrului ”Casa pentru toți”. Construcția și amenajarea blocului a durat 2 ani, în acest scop fiind alocat 3 milioane 500 mii lei de către guvern, autoritățile publice locale și donatori. La inaugurarea oficială a luat parte și prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat.
Instituția este frecventată de 63 de copii și tineri cu dizabilități cu vîrtsă cuprinsă între 0 și 30 de ani care beneficiază de asistență incluzivă, recuperare fizică și psihologică.
Tot astăzi la Ungheni a avut loc deschiderea blocului central al spitalului raional în incinta căruia se află secțiile de terapie și chirurgie.
Acesta este primul bloc al Spitalului Raional Ungheni care a fost dat în exploatare în 1857, de atunci blocul nu a mai fost renovat pînă acum.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *