Ţigări in loc de combustibil descoperite la Sculeni

tigari ascunse descoperite la Sculeni
Sursa: ijpfiasi.ro

Echipa comună de control formată din polișiti de frontieră și inspectori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit 12.840 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova ascunse în rezervoarele a două autovehicule.
În data de 12 iunie a.c., în jurul orei 13.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Vadim D., cetățean al Republicii Moldova, în vîrstă de 25 ani, conducînd un microbuz.
La cîteva ore mai tîrziu în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Igor V., cetățean cu dubla cetățenie, româna și  Republica Moldova, în vîrstă de 22 ani, conducînd un autoturism, marca Audi, înmatriculat în Lituania.
Ân ambele cazuri, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervoarele de combustibil ale celor două mijloace de transport prezentate la control, 12.840 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
În cele două cazuri inspectorii vamali au dispus ridicarea întregii cantități de țigări în vederea confiscării, sancționarea contravențională a bărbaților cu amendă în valoare de 10.000 lei fiecare și reținerea autovehiculelor pînă la plata amenzii.
Polițiștii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele lui Vadim D.
Sursa:  ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *