”Pe meleagurile natale” în pas cadenţat

încorporarea, armată, recruți, Ungheni
Imagine:undp.md

În ultima duminică a lunii mai, la Centrul Militar Teritorial din Ungheni s-au adunat peste 80 de tineri elevi, pentru a participa la etapa locală a concursului militar-sportiv ”Pe meleagurile natale”.
Șapte echipe a cîte 12 membri au avut de trecut mai multe probe „de foc”, astfel ca tinerii să-şi poată demonstra abilităţile fizice și intelectuale. Potrivit lui Gheorghe Cimbriciuc, comandantul Centrului Militar Ungheni, în acest an în Regulamentul concursului au intervenit unele modificări, ce prevăd obligativitatea participării şi fetelor la concurs. Aceasta se datorează faptului că din anul curent la Academia Militară ”Alexandru cel Bun” din Chişinău va fi creat și un pluton de domnişoare, la specialitatea transmisiuni. „Prin astfel de competiţii tinerii pot să ia  cunoștință mai îndeaproape de profesia de militar”, a subliniat dînsul.
De dimineață pînă seara participanții la concurs au fost supuşi diferitor „încercări”: alergări, aruncarea grenadei, tragerea din arma pneumatică, montarea și demontarea armei…
„A fost dificil pentru copii”, a menţionat Maria Buruiană, conducătoarea echipei de la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni. Potrivit dînsei, tinerii nu aveau de unde să cunoască, de exemplu, structura armei pneumatice. De aceea s-ar impune o pregătire preventivă. În plus, ar fi bine ca aceste competiţii să se desfășoare în timpul anului de studii, și nicidecum la finele acestuia.
Învingătoare a concursului a devenit echipa Liceului ”Gheorghe Asachi” care se va confrunta, peste două săptămîni, la etapa zonală, cu echipele mixte din Nisporeni și, respectiv, Călărași.  Concursul militar-sportiv ”Pe meleagurile natale” se află deja la ediția a doua.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *