Celebrarea Zilei Familiei – o tradiţie ce trebuie încetăţenită

ziua familiei
Sursa: politik.md

„Reieşind din faptul că, la ora actuală, instituţia familiei în Republica Moldova se confruntă cu o profundă criză morală, considerăm oportun de a menţine în permanenţă subiectul respectiv pe agenda publică”, a declarat pentru „Expresul” Eudochia Munteanu, specialist principal în problemele familiilor cu copii în situaţie de risc din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei (DASPF) Nisporeni.
Tocmai de aceea, la Nisporeni i s-a acordat o atenţie sporită Zilei Familiei, care este marcată anual la mijlocul lunii mai. Astfel, DASPF a elaborat un program special şi, în colaborare cu autorităţile publice locale, a mobilizat comunitatea în vederea organizării diferitor activităţi menite să pună în evidenţă valorile de familie. În instituţiile de învăţămînt, la Centrul de asistenţă socială a copiilor „Renaştere” au avut loc concursuri de desen şi eseu cu genericul: ”Familia mea”.
Au avut loc mese rotunde, la care s-au pus în discuţie problemele cu care se confruntă familia contemporană. Au fost oferite cadouri unor cupluri ce au împlinit 30-50 ani de căsnicie. Au fost organizate concerte, recitaluri de poezie, cu ocazia Zilei Familiei, şi la Grozeşti, Zberoaia, Boldureşti, Valea-Trestieni etc.
„Celebrarea Zilei Familiei trebuie să devină o tradiţie în Republica Moldova, inclusiv la Nisporeni”, a accentuat în final Eudochia Munteanu, menţionînd că astfel vor putea fi promovate cu adevărat valorile familiei, cum ar fi: dragostea, respectul reciproc, împărţirea egală a responsabilităţilor casnice, combaterea violenţei.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *