Elevii Liceului ”Ion Creangă” se pronunță pentru un mediu mai curat

mediu curat
Sursa: bprungheni.wordpress.com

„Scimbă-te tu însuţi pentru binele întregii societăţi”, cu acest îndemn au venit, pe 24 mai, membrii cercului ecologic ”Împreună pentru Terra” de la Liceul ”Ion Creangă” din Ungheni către colegii și profesorii lor.
Tinerii ecologiști, ghidați de Angela Saculțanu, profesoară de biologie, au desfășurat o activitate tematică, menită să încheie bilunarul ecologic în liceu. Implicarea cît mai activă a tinerilor în acțiuni ecologice a constituit esenţa mesajelor vorbitorilor faţă de colegii lor prezenţi în sala de festivități a liceului. Ei au prezentat mai multe proiecte despre beneficiile energiei din biomasă și a eficienței energetice, ceea ce ar minimiza nivelul de poluare al mediului.
Activitatea ecologică s-a finalizat cu o prezentare de modă, hainele fiind confecţionate din deșeuri.
”Sperăm să ajungă la inima fiecărui copil îndemnul nostru de a ocroti natura. Numai așa vom fi cu toții de folos societății”, a subliniat Angela Saculțanu. Totodată, dînsa a specificat că membrii cercului au fost activi pe tot parcursul anului de studii și au reușit să se remarce la mai multe concursuri ecologice naționale și internaționale. Cel mai răsunător premiu l-a obţinut  președinta clubului ecologic, Marina Zamă, elevă în clasa a XII-a la concursul „Акварели Днестра”, desfășurat în Ucraina. De acolo ea a revenit cu două locuri premiante la secțiunea poezie ecologică și studiu științific despre rîul Nistru.
Clubul ecologic ”Împreună pentru Terra” de la Liceul „Ion Creangă” a fost fondat pe 22 aprilie 2010 şi numără 60 de membri.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *