44.840 țigarete depistate la Sculeni

tigari confiscate la frontiera SculeniÎn Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control formată din  polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit 44.840 țigarete ascunse și nedeclarate, în podeaua unui autovehicul.
La data de 02 iunie a.c., în jurul orelor 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Gheorghe S., cetățean din Republica Moldova, conducînd un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în judetul Iași.
Pentru valorificarea unei informații aflate în lucru polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit în urma căruia echipa comună a descoperit, ascunsă și nedeclarată, într-un locaș special amenajat prin decuparea podelei  autovehiculului, cantitatea de 44.840 țigarete marca Plugarul cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale în vigoare întreaga cantitate de țigări și autovehicului au fost ridicate în vederea confiscării și bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 10.000 lei.
Polițiștii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele bărbatului.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *