VIDEO | Un concurs ce s-a transformat într-un concert de zile mari

Concursul muzical raional ”Floare din grădină” Concursul muzical raional ”Floare din grădină” a ajuns la cea de-a 20-a ediție. Evenimentul s-a produs în sala mare a Palatului culturii din Ungheni pe data de 24 mai și a întrunit nu doar un public numeros, dar și 15 participanți cu vîrsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Aceştia au trebuit să interpreteze cîte o piesă la alegere, care să facă parte din secțiunile de muzică populară sau de estradă.
”Concursul, la un moment dat, s-a transformat într-un concert de zile mari, ce a îmbinat armonios două genuri  de muzică”,  a subliniat pentru ”Expresul” Aliona Popovici, directorul interimar al Palatului Culturii din Ungheni. Dînsa a mai specificat că, în acest an, tinerii interpreți au acordat mai multă atenție cîntecului popular.
Cele mai multe flori și aplauze au fost culese, în acea zi, de un tînăr în vîrstă de 18 ani din satul Costuleni, Adrian Cibotari, dar şi de Valeria Mahu, în vîrstă de 12 ani, din Ungheni. Ambii au impresionat juriul prezidat de interpreta Doinița Gherman şi au încîntat publicul cu piesele „Sună-n toată Europa” și, respectiv, ”Pentru ea”.
Anume lor le-au revenit trofeele concursului: cîte o vază în formă de floare și un premiu bănesc. „Au răsunat niște voci deosebite la această ediție”, a remarcat Aliona Popovici. Dînsa a accentuat că finaliștilor, cu siguranță, li se va deschide calea spre o lume muzicală profesionistă. Precedente, în acest sens, sînt. Printre foştii premianţi ai acestui concurs s-au numărat cîndva şi  Valentin Boghean, şi Dana Marchitan, şi Ecaterina Lincovschi.
O notă maximă evenimentului a dat, la final, președinta juriului, Doinița Gherman. Interpreta a spus că întotdeauna se inspiră de la copii și mereu are ce învăța de la ei. Dînsa a promis că va reveni la Ungheni ori de cîte ori va fi invitată.
Toate cheltuielile pentru buna organizare a concursului – 10 mii de lei – au fost acoperite de către primăria Ungheni.
Ina Landa

Video: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *