Încă o viaţă omenească mistuită în flăcări

incendiu
Sursa: tirgumureseanul.ro

Un bătrîn în vîrstă de 72 de ani din satul Selişte, Nisporeni, şi-a găsit moartea într-un incendiu.
„Conform statisticii, în ultimii ani, majoritatea persoanelor decedate în incendii sînt de vîrstă înaintată, sau din categorii defavorizate şi cu probleme”, susţine Grigore Rîlea, căpitan al serviciului de salvare, şeful Serviciului apărare împotriva incendiilor a Secţiei Situaţii Excepţionale Nisporeni.
Numai în ultima perioadă, începînd cu 12 mai, în raionul Nisporeni au fost înregsitrate patru incendii: unul – în sectorul locativ, al doilea – la transportul auto, al treilea – într-un garaj individual şi al patrulea – la o gheretă comercială. Pierderile materiale au ajuns la suma de  109600 lei. În două cazuri este vorba de producerea unor scurt-circuite, printe motive numărîndu-se şi imprudenţa în timpul fumatului, dar şi incendierea intenţionată.
„Efectuînd controale de specialitate în localităţile rurale, se observă tot mai des indiferenţa şi neglijenţa unor cetăţeni, care îşi depozitează furajele în apropiere de case, în podul şoproanelor de pe lîngă acestea ori lîngă drum. Este suficient un singur chibrit sau o ţigară aprinsă ca să izbucnească un incendiu devastator”, afirmă Grigore Rîlea, după care continuă: „Rugăm cetăţenii să fie mai prudenţi cu focul. Numai astfel vor evita tragediile şi pierderile de mii de lei”.
Lucia Bacalu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *