Zeci de tineri petrecuţi la armată

Zeci de tineri petrecuţi la armată A fost dat startul încorporării de primăvară. Potrivit datelor oferite de Centrul militar teritorial Ungheni, în prima etapă, au fost încorporaţi în rîndurile Armatei Naţionale 22 de tineri din raionul Ungheni, 7 – din Nisporeni şi 17 – din Călăraşi.
„Armata de azi nu se compară cu cea din anii 90.  Cei care pleacă acum în armată se vor întoarce peste un an sănătoşi şi pregătiţi pentru o nouă viaţă”, a subliniat Petru Langa, preşedintele comisiei raionale de încorporare, vicepreşedintele raionului Ungheni, în cadrul unei festivitaţi de „petrecere la armată”, organizată, pe 26 aprilie, la Centrul militar teritorial Ungheni.
Tinerii recruţi vor pleca, pentru trei săptămîni, la Centrul de instruire din Bălţi, iar de acolo – în unităţi militare de pe teritoriul Republicii Moldova. „Nu vă doresc o armată uşoară, ci vă doresc să o aveţi aşa cum este ea”, le-a urat Petru Langa.
Potrivit lui Gheorghe Cimbriciuc, comandantul Centrului militar teritorial Ungheni, pentru a trece comisia medico-militară au fost înscrişi peste 100 de tineri. „La ora actuală, o atenţie sporită se acordă calităţii recruţilor, nu cantităţii”, a accentuat comandantul centrului. Cea de a doua etapă de încorporare se va desfăşura la 25 iulie.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *