“Ţărăncuţa” poate ieşi în scenă cu capul sus

“Ţărăncuţa” , FlorițoaiaÎn costume nou-nouţe, cu catrinţe şi ii de toată frumuseţea, membrele formaţiei folclorice “Ţărăncuţa” din Floriţoaia Veche şi-au făcut apariţia, la 29 aprilie, pe Piaţa Independenţei din Ungheni. “Este pentru prima data cînd ne prezentăm în costume populare autentice”, a subliniat primarul de Floriţoaia Veche, Margarita Baban. În acea zi, “Ţărăncuţa” s-a produs pe scena Festivalului de cîntece şi tradiţii Pascale “Hristos a înviat”, ediţia I.
După trei ani de activitate, iată că “Ţărăncuţa” poate ieşi în scenă cu capul sus. Primăria din localitate a alocat pentru cele 14 costume populare 43 mii de lei. “Le-am promis demult şi iată, în sîfrşit, am reuşit”, a remarcat Margarita Baban.
Membrele formaţiei s-au declarat satisfăcute de noua achiziţie şi acum speră că vor reuşi să obţină şi titlul de colectiv model. „Pînă în prezent, am participat doar la evenimente locale. Nu am fost nicăieri în altă parte. De acum înainte ne propunem să participăm la diverse festivaluri, concursuri, concerte şi în afara raionului”, a menţionat conducătoarea formaţiei, Maria Cerempei.  Unde mai pui că şi repertoriul este compus din cîntece folclorice culese din satele comunei Floriţoaia Veche, dar şi aduse de la baştina fiecăreia dintre membrele formaţiei, fie că e vorba de Pîrliţa, Orhei sau altă localitate din Republica Moldova.  “Astfel îmbogăţim repertoriul cu piese folclorice de la noi şi din jurul nostru”, a explicat Maria Cerempei.
Apropo, conducătoarea formaţiei folclorice „Ţărăncuţa”, Maria Cerempei, este prima profesoară de muzică a baritonului Petre Racoviţă, solist al Operei Naţionale din Chişinău, aplaudat pe cele mai mari scene ale lumii.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *