VIDEO | Igor Panfile la Ungheni despre reformele apărării

intrunire privind reformele apararii
Captură: AiciTV.md

Despre necesitatea schimbării logistice a armatei naționale, transformarea serviciului de grăniceri în poliție de frontieră, dar și despre distrugerea deșeurilor de pesticide de pe teritoriul Republicii Moldova a comunicat astăzi, în cadrul unei vizite de lucru la Ungheni, viceministrul apărării Igor Panfile.
În cadrul întrunirii cu factorii de decizie din raionul Ungheni, viceministrul apărării, Igor Panfile, a menționat că armata naținală are nevoie de anumite reforme. Una dintre modificări, este schimbarea statututlui serviciului de grăniceri în poliție de frontieră. Această schimbare se va produce începînd cu întîi iunie curent.
Un alt capitol pus în discuție a fost problema depozitelor de pesticide care au fost stocate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada sovietciă. Acestea urmează să fie evacuate în Franța și Germania, unde vor fi distruse.
Un alt subiect discutat a fost asigurarea ofițerilor armatei naționale cu spațiu locativ. Viceministrul apărării a confirma faptul că și pentru reprezentanții divizionului de artilerie al orașului Ungheni sunt prevăzute locuințe.
După încheierea audienței, viceministrul apărării, Igor Panfile, a vizitat Divizionul de Artilerie din orașul Ungheni.

Sursa:  AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *