Redacţiei ziarului Expresul

replicaÎn nr. 17 din 04.05.2012, ziarul Expresul mă acuză că rostesc neadevăruri. Dragii mei, nu pot spune decât că m-aţi flatat cu atenţia ce o acordaţi umilei mele persoane, iar concluzia care o fac este că, iată, vorbele mele nu s-au pierdut în vânt, ci au atins simţul auditiv al cuiva.
Între altele, mi se reproşează că în discursul meu, pe 28 martie, în Piaţa Primăriei la mitingul prilejuit de aniversarea a 100 de ani dela Unirea Basarabieicu România, subsemnatul tare „a mai plâns” că oraşul Ungheni este împânzit de reclamă în rusă, învinuind autorităţile locale unghenene de nepăsare în privinţa respectării legislaţiei lingvistice a Republicii Moldova.
În replică, vă relatez că lui Iucal nu-i stă în caracter să se „plângă”, aşa cum însinuează, patetic şi cu multă ardoare, autoarea materialului. La mitingul cu pricina am enunţat o situaţie reală, în privinţa căreia m-am documentat temeinic, lucru pe care îl consider obligatoriu, în special, pentru un ziarist. Problema însă e că cel ce nu doreşte să vadă nu vede. Astfel, dacă aţi fi dorit să fiţi obiectivi, să dovediţi că pe lângă cel auditiv aveţi şi un bun simţ vizual, nu era necesar să vă osândiţi să mergeţi tocmai pe str. Naţională, unde, de altfel, există destule mostre de reclamă rusă. Era deajuns să vă învârtiţi doar un pic în jurul sediului care vă găzduieşte şi să vedeţi că aveţi destule exemple care să vă deschidă „ochii proprii” pe care îi invocaţi.
În ceea ce priveşte afirmaţiile dlui P. Langa, acestea denotă infantilismul unor administraţii, de ieri şi de azi, care au datoria să vegheze asupra respectării legilor statului pe teritoriul încredinţat spre gestionare de către cetăţean prin mandat, inculsiv a Legii cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.
În rest, consider că acuzaţiile pe care care ni le aducem acum sunt o formă de implicare, care mă bucură, pentru că nu mai putem vorbi despre ignoranţă.  Aşadar, vă urez succes!
Vasile Iucal
P.S. În completare la textul în cauză, vă expediez câteva imagini ce vizează subiectul. Acestea sunt afişate doar pe străzile centrale ale Ungheniului şi s-ar preta cu brio la rubrica, să zicem: „Ungheni – oraş românesc?”.
Colectate în câteva, minute imaginile relevă o situaţie doar de  suprafaţă…  (V. Iu.)
Nota redacţiei: Vasile Iucal ne-a trimis 15 fotografii în susţinerea afirmaţiilor sale. Am selectat doar cinci, cele mai calitative şi de unde am reuşit să scoatem numerele de telefon sau adresele, pentru a nu face reclamă firmelor respective.
[wzslider]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *