Nici o zi fără muzică și fără… bunicuţă

surorile Andreea și Arieana Niculaevici din satul Mănoilești, Do-re-miPentru surorile Andreea și Arieana Niculaevici din satul Mănoilești, cea mai mare bucurie este atunci cînd merg la Ungheni, la Studioul muzical ”Do-Re-Micii”.
Fetele sînt încă micuțe pentru a se deplasa singure la oraș și de aceea sînt gata să facă orice, doar ca mama lor, Olesea, să le conducă la lecțiile suplimentare de muzică. Andreea are 6 ani, iar Arieana a împlinit chiar recent, pe 27 aprilie, 5 anișori. Ambele frecventează grădinița ”Licurici” din Mănoilești. La toamnă, drumurile lor se vor despărți. Una va merge la școală, în clasa întîi, iar cealaltă va mai rămîne la grădiniță.
”Este cam greu pentru noi să frecventăm orele de muzică la oraș, dar merită”, spune mama fetelor. Nu o sperie nici cheltuielile, duble în comparație cu ale altor părinți, pentru ocupațiile muzicale ale fiicelor sale, dar și pentru costumele de scenă. Rezultatul este pe măsură. Pe lîngă faptul că deja cunosc o mulţime de cîntece, că participă la diferite concursuri, surorile Niculaevici au în „puşculiţa” lor muzicală și cîteva videoclipuri. Un motiv de mîndrie pentru părinți, pentru bunici și rude a fost și recenta distincție a Andreei la concursul raional ”Într-un coș cu viorele”, ediția a 6-a. Fetiţa s-a clasat pe locul doi.
De menționat că Andreea Niculaevici frecventează Studioul ”Do-Re-Micii” de un an, iar sora mai mică, Arieana, are doar două luni de cînd se numără printre membrii colectivului. Totuşi, ambele fete au deja înregistrate 11 cîntece.
Potrivit mamei, doar muzica este puntul de tangență între surori. În rest- sînt total diferite. Cea mai mare, Andreea, este leit taică-său. Mezina, Arieana, are mai multe trăsături comune cu rudele din partea mamei. Şi la caracter se deosebesc. Andreea este o fire mai timidă, iar Arieana – întruchiparea îndrăznelii.
Micele interprete de la Mănoilești nu-și pot imagina nici măcar o zi fără muzică, dar și fără… bunica Ala Albu. În drum de la grădiniță spre casă, nepoțelele trebuie neapărat să intre pe la bunica, s-o vadă și să-şi împărtășească toate bucuriile și evenimentele zilei. A devenit deja o tradiție, pe care, spun fetele, o vor respecta şi atunci cînd vor crește mari, căci își iubesc nespus de mult bunicuța.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *