Stabilitate relativă de preț pe piața agricolă din Ungheni

Piaţă agricolă
fazboiintruncuvant.ro

Ajiotajul de înainte de sărbători pe piața agricolă din Ungheni s-a liniștit. Cumpărători sunt mai puțini, iar producție tot mai multă. Piața este împînzită de ridiche de luna, castraveți de diferite soiuri, roșii, cartofi, varză de anul trecut și timpurie, morcov, mere de diferite soiuri, etc. Produsele sunt de calitate bună, ambalate. Comercializează atît producători cît și intermediari.
Datorita cantitatilor mari de produse agricole expuse spre comercializare si cererii minime din partea consumatorilor preturile s-au mentinut la nivelul inregistrat inainte de sarbatori, iar la unele produse s-a micsorat. Pretul la ridiche de luna variaza intre 15,00 si 20,00 lei/kg; la rosii intre 30.00 si 25,00 lei/kg; castraveti – 28,00-35,00 lei/kg; varza de anul trecut – 1,50 si 2,50 lei/kg; varza timpurie intre 25,00-30,00 lei/kg; ceapa – 2,50 si 3,00 lei/kg; ceapa verde – 25,00 lei/kg. Pretul la mere se mentine la acelasi nivel, iar pentru 1 kg de mere pastrate la frigider pretul este de 12,00 lei/kg.
Pe petele internationale a fost inregistrata o situatie similara: oferte mari de produse, cerere mica din partea consumatorului, si ca rezultat micsorare de pret. In Ucraina valoarea cosului minim de consum a produselor agricole s-a micsorat cu 1,2%. In Polonia s-a micsorat cererea pentru mere.
Operatorii de piata sustin ca odata cu aparitia legumelor autohtone, volumul productiei de import se va micsora, preturile vor diminua.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *