Crime grave generate de violenţa în familie

violenta in familie
Sursa: hotnews.md

Recent, Judecătoria Călăraşi a condamnat la ani grei de puşcărie cîteva persoane ce au comis crime grave, urmare a violenţei în familie. Printre aceştia – un tînăr în vîrstă de 27 de ani din Vălcineţ. La finele anului trecut, după o ceartă cu părinţii săi aflaţi în stare de ebrietate, şi-a lovit tatăl atît de puternic, încît acesta a murit. A doua zi, mama tînărului, la văzul corpului neînsufleţit al soţului, pe fundalul unei profunde stări de ebrietate, s-a stins şi ea din viaţă. Tînărul a fost condamnat la 8 ani de puşcărie.
O altă crimă s-a produs la Neşcani. În rezultatul unei cerţi izbucnite între doi fraţi, unul dintre aceştia l-a lovit pe celălalt cu o rangă de metal, provocîndu-i decesul. De notat că anterior tînărul respectiv a mai fost condamnat la 6 ani de puşcărie. Atunci – pentru tentativă de omor. De data aceasta judecata l-a condamnat la 9  ani de detenţie.
Tot  pentru omor  a fost condamnată la 12 ani o femeie din Buda. Fiind în stare de ebrietate, şi-a lovit concubinu cu o bărdiţă în cap, omorîndul pe loc.
Potrivit procurorului Dumitru Triboi, în ultimul timp violenţa în familie sporeşte, devenind tot mai periculoasă.
Cînd aceste rînduri se scriau, a parvenit o ştire de la Răciula. Un tînăr în vîrstă de 25 de ani, tată a trei copii, fiind beat şi pierzîndu-şi controlul asupra sa, a început să-şi ameninţe soţia că-i taie gîtul ei şi celor trei copii. Speriată, femeia a anunţăat poliţia. Bărbatul s-a ales cu o amendă usturătoare. Vecinii spun că el nu este la prima sa abatere de acest gen. Aproape săptămînal, în această gospodărie au loc scandaluri zgomotoase.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *