Sfaturile epigramistului nisporenean, Grigore Drăgan, au ajuns și la Ungheni

Grigore DrăganSpecialist patrimoniu cultural şi turism din cadrul Secţiei cultură Nisporeni, un om de o inteligenţă deosebită, un umorist recunoscut în întreaga republică, Grigore Drăgan iată că a ajuns şi la Ungheni, la biblioteca publică „Dimitrie Cantemir”, unde şi-a lansat ultima sa carte, a șaptea la număr, intitulată ”Sfaturi necesare pentru mic și mare”.
Evenimentul s-a produs pe 26 aprilie. În fața unui public exclusiv feminin, format, în majoritate, din bibliotecare, atît din oraș, cît și din raion, domnia sa a fost încercat de emoții alese.
„Sînt stăpînit de emoții, deoarece, după șase cărți de umor, am reușit s-o fac și eu pe seriosul”, a recunoscut oaspetele de la Nisporeni. Dînsul a subliniat că ține foarte mult la ultimul său volum, pentru că are un conținut ce vizează toată lumea, indiferent de statut social şi vîrstă. „Sper că această carte va contribui la însănătoșirea moralei societății, căci țara noastră trece printr-o criză multiaspectuală, în care se regășește și cea morală”, a spus epigramistul.
Totuși, umorul în stilul lui Drăgan nu s-a lăsat mult așteptat. Oaspetele a dat citire unor spicuiri din scrierile sale, ceea ce a creat o bună dispoziție în sală. „Am încununat ziua de azi cu clipe frumoase alături de dumneavoastră. Ne-ați făcut să zîmbim, să ne simțim bine, frumoase și importante. Pentru aceasta, vă mulțumim”, i s-a adresat, în încheiere,Victoria Bernic, directoarea bibliotecii.
De menţionat că bibliotecarele l-au lăsat pe Grigore Drăgan să plece doar după ce dînsul le-a oferit autograful său pe cartea nou-lansată. Autorul, la rîndul său, a dat asigurări că pînă la sfîrșitul anului 2012 va bucura cititorii săi şi cu alte lucrări.
Cartea lui Grigore Drăgan, „Sfaturi necesare pentru mic și mare”, a fost lansată anterior la Nisporeni, pe 21 decembrie 2011. Evenimentul a avut loc la Casa Națională de cultură în prezența mai multor oapeți, printre care și colegii său de condei: umoriștii Gheorghe Bîlici şi Ion Deviza, dar și academicianul Mihai Cimpoi.
Ina Landa
P.S. În aceeaşi zi, Grigore Drăgan a vizitat şi redacţia „Expresul”, lăsîndu-ne în dar cartea sa, supranumită de academicianul Mihai Cimpoi „un ghid de morală practică”.  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *