VIDEO | La Cornești au fost lansate trei rachete Antigrindină

Împușcături antigrindină la Cornești
Captură: jurnaltv.md

Împuşcături la Corneşti, raionul Ungheni! Trei rachete au fost lansate astăzi în direcţia României. Din fericire nu vorbim despre un conflict armat cu vecinii de peste Prut, ci de o demonstraţie de forţă Serviciului Antigrindină. Şi nu doar. Ministrul Agriculturii vrea ca toată lume să ştie că poate lupta cu natura. Astăzi, de exemplu, autorităţile au salvat de grindină fermierii din raionul Ungheni.
Chiar dacă lansările de rachete se practică în Moldova deja de 50 de ani, aceasta a fost prima lansare publică. Până acum totul era făcut în secret, departe de ochii lumii. Cel puţin în faţa presei directorul Serviciului anti-grindină susţine că acest fenomen nu mai este o problemă pentru agricultura moldovenescă.
Curios este faptul că în 2006 la Corneşti a fost deschisă prima şi deoacamdată ultima întreprindere de asamblare a rachetelor anti-grindină. Zilnic aici sunt asamblate până la 120 de rachete anti-grindină, pentru care anual se cheltuie 20 de milioane de lei.
Meteorologii ne avertizează că începând de mâine vom avea ploi însoţite de descărcări electrice. Totodată, vremea se va răci uşor. Astfel, ziua vom avea temperaturi între 22 şi 27 grade C, iar noaptea între 12 şi 17 grade Celsus.

Sursa: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *