Pentru a ajunge în Moldova, un afgan şi un georgian au trecut Prutul pe o plută de lemn

afgan si georgian retinuti la frontiera
Sursa: border.gov.md

În urma acţiunilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale la frontiera de stat, angajaţii Serviciului Grăniceri au reuşit să reţină două persoane – un afgan şi un georgian, care au trecut ilegal frontiera din România în Republica Moldova.
În seara zilei de 14 mai, în jurul orelor 19:30, patrula de grăniceri a pichetului „Medeleni”, acţionînd în baza informaţiilor parvenite din partea colegilor din cadrul Poliţiei de Frontieră Române şi a populaţiei locale au reuşit să depisteze pe malul rîului Prut, pe direcţia localităţilor de frontieră Semeni-Semeni, doi bărbaţi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.
Din primele cercetări s-a aflat că unul din ei este cetăţean al Afganistanului, Haidi S., în vîrstă de 26 ani, iar cel de-al doilea – cetăţean al Georgiei, Iuri A., de 44 ani, ambii declarînd că intenţionau să ajungă în Republica Moldova, reuşind să treacă pe malul moldovenesc al Prutului cu ajutorul unei plute de lemn, meşterită manual.
Avînd în vedere cele constatate, colaboratorii Serviciului Grăniceri le-au întocmit actele de reţinere bărbaţilor , însă reişind din faptul că aceştea au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, au fost conduşi la pichetul de grăniceri „Sculeni”, în camera special amenajată pentru solicitanţii de azil, ulterior fiind deferiţi Biroului de Migraţie şi Azil din cadrul MAI.
La moment, în vederea stabilirii implicării şi altor persoane în sfera infracţională, cercetările continuă în comun cu autorităţile de graniţă ale statului vecin.
Serviciul grăniceri al Republicii Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *