Loturi tot mai mari de cartofi timpurii pe piața din Ungheni

cartofi timpurii
Sursa: reteteaz.net

Volumul de cartofi timpurii expus spre vînzare crește din zi în zi. Primii cartofi timpurii erau de import – Turcia, România. Acum pe piață au aparut cartofi autohtoni din Ungheni, Drochia. Comercializează producători mici și mijlocii, intermediari. Cartofii sunt de calitate bună, ambalați în saci de plasă, calibrați.
Prețurile de comercializare variază de la 10,00 la 18,00 lei/kg. Cartofii mai mari, spălați, de calitate bună se vînd cu 16,00 – 18,00 lei/kg, iar cartofii mai mici, de calitate mai joasă (puțini vestezi, oleaca tăiați) – se vind cu 10,00 – 12,00 lei/kg. Cererea pentru cartofii timpurii este medie.
Volumul de cartofi de anul trecut rămîne să fie mare. Consumatorul este atras mai mult de cartofii timpurii, cu toate că nu toți pot să-și permită să cumpere acest produs. Cartofii de anul trecut sunt comercializați cu 1,00 – 3,00 lei/kg.
Operatorii de piață susțin că cartofii de anul trecut vor dispărea de pe piață pe la mijlocul lunii iunie, înlocuiți total de cartofii timpurii.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *