VIDEO | Transparenţă la hotarele ţării! Și frontiera de stat din Ungheni a fost dotată cu echipament de ultimă generaţie

transparenta la hotare
Captură: publika.md

Mai multă securitate şi transparenţă la hotarele Moldovei. 40 de puncte de frontiere, printre care cele de la Leova, Cahul şi Ungheni, au fost dotate cu echipament de ultimă generaţie, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.
Potrivit ministrului de Interne, noua reţea IT schimbă radical managementul la frontierele de stat.
„Odată cu înzestrarea frontierelor cu acest utilaj, cu acea reţea telefonică, a devenit posibil ca frontierele Republicii Moldova pe de o parte să fie securizate, pe de altă parte să fie transparente”, a declarat ministrul de Interne Alexei Roibu.
Realizarea acestui proiect este un pas important în dialogul privind regimul liberalizat de vize, spune şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel.
„Stabilitatea la frontieră este o condiţie. Trebuie să ştim ce se întâmplă la frontiera cu Uniunea Europeană, la frontiera cu România sau cu Ucraina”, a menţionat şeful delegaţiei UE în Moldova Dirk Schuebel.
Instalarea sistemului de comunicaţii fixe şi mobile pe segmentele frontierei de stat face parte din proiectul „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grăniceri”, finanţat de Uniunea Europeană.

Sursa: politik.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *