Au cu ce se mîndri. Au cu cine se mîndri

În fotografie: Tinerele pictoriţe de la Ungheni
În fotografie: Tinerele pictoriţe de la Ungheni

Două diplome de gradul I și o diplomă de gradul III – acestea sînt rezultatele pe care le-au obținut discipolii Școlii de arte plastice din  Ungheni la Concursul național ”Tinere Talente”, ediția 2012.
Lucrările Robertei Gaibu și Mariei Țilica, eleve în clasa a III-a și, respectiv, I la Școala de arte plastice Ungheni, au fost apreciate la cel mai înalt nivel, ambele clasîndu-se pe locul I.
Dianei Rîbac din clasa a II-a i-a revenit locul III. Succesele fetelor se datorează, în mare parte, și profesoarelor lor: Diana Ciubotaru-Viziru, Raisa Cojocaru și Zinovia Burlacu.
Directoarea Școlii de arte plastice din Ungheni, Raisa Cojocaru, s-a arătat satisfăcută de rezultate, mai ales că a fost o concurenţă aprigă. La proba ”Arte plastice” au participat peste 100 de elevi dintre cei buni din toată republica. Anterior, a avut loc şi o preselecție în teritoriu. Pentru ca aprecierile să fie cît mai obiective, s-au luat în calcul atît lucrările pregătite acasă, cît şi cele realizate pe loc, timp de 3-4 ore în ziua concursului.
Cu o menţiune s-a ales şi discipola Şcolii de pictură din Nisporeni, Adriana Adam. „Este o fată foarte bună şi munceşte mult”, a caracterizat-o profesorul ei, directorul Şcolii de pictură, Mihail Bortă. „Ne pare rău că nu am mers cu mai mulți copii la acest concurs, căci cu siguranță am fi obţinut performanţe frumoase”, a menţionat dînsul.
Concursul național ”Tinere Talente” se desfășoară anual, cu participarea elevilor de la şcolile de muzică, arte și arte plastice din republică și este organizat sub egida Ministerului Culturii.

Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *