Viceprim-ministrul – foarte discret la Călăraşi

vizite de lucru, CalarasiDeplasarea unui demnitar de stat în teritoriu este un eveniment cu dublu sens şi destinaţie. Pe de o parte, oamenii au prilejul să vadă pe viu un reprezentant al celor cărora i-au încredinţat gestionarea treburilor statului. Pe de altă parte, demnitarul are ocazia să se familiarizeze cu situaţia reală din afara Chişinăului. Vă mai amintiţi cu cît tam-tam făceau aceste „vizite de lucuru” demnitarii din perioada guvernăriii comuniste? Oameni de toată mîna, adunaţi în grabă, erau impuşi să asculte rapoarte lungi şi plictisitoare. Întrebări nu se prea puneau, căci era riscant pentru autorii lor.
Odată cu schimbarea puterii s-au schimbat niţel şi vizitele. De la un timp, cel puţin la Călăraşi, acestea devin tot mai discrete. Bunăoară, mai deunăzi, aflu post-factum, că la Călăraşi a fost într-o vizită de lucru Liliana Palihovici, vicepreşedinte al Parlamentului. Ea a efectuat, cică, şi audienţa cetăţenilor, deşi despre venirea ei aproape că nu s-a ştiut. Exact la fel s-a întîmplat şi pe 19  aprilie, cînd la Călăraşi s-a deplasat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu. Dînsul s-a întîlnit doar cu conducerea raionului, preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, plus aşa-zisul „reprezentant al Guvernului în teritoriu” (vezi fotografia).
Cu ceilalţi n-a dat ochii, deşi unii dintre ei poate ar fi avut întrebări la înaltul demnitar de stat.  Surse din Consiliul raional susţin că aşa şi-a dorit Mihai Moldovanu. Preşedintele raionului, Ilie Rău, a comunicat că a solicitat ca viceprim-ministrul să viziteze Spitalul raioinal şi Centrul Medicilor de Familie, precum şi o întreprindere cu capital mixt din Călăraşi. „Am insistat să vadă spitalul, deoarece avem încă de lucru pînă vom îndeplini toate  prevederile unui program-pilot, prin care instituţia respectivă va deveni un centru regional de sănătate din zona de centru a republicii”, a precizat Ilie Rău.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *