VIDEO | Prima caricatură a şefului statului, Nicolae Timofti, făcută de Alexandru Plăcintă

Presedinte, Nicolae Timofti, caricatura
Caricatură (Nicolae Timofti) de Alexandru Plăcintă

Nicolae Timofti a ajuns subiect de caricatură. În ziua, când a fost ales şeful statului, un pictor din Ungheni i-a făcut preşedintelui prima caricatură. Deşi are o colecţie numeroasă de astfel de lucrări, Alexandru spune că cea care îl reprezintă pe Nicolae Timofti îi este cea mai dragă.
Alexandru Plăcintă are 30 de ani şi este de profesie, designer. A început să deseneze caricaturi acum câteva luni. Ziua alegerilor din 16 martie l-a inspirat în mod special, pentru că atunci i-a făcut o caricatură noului preşedinte.
„L-am făcut în vre-o 20 de minute, foarte entuziasmat. Până când am găsit poza lui au fost probleme, pentru că atunci încă nu erau pozele lui pe internet, l-am găsit, l-am desenat şi l-am publicat pe site”, a declarat caricaturistul Alexandru Plăcintă.
Alexandru spune că a făcut cel puţin cinci variante de probă, până a ajuns la cea finală. Cu toate acestea, nu mulţi sunt cei care l-au recunoscut pe şeful statului.
„Este preşedintele ţării, preşedintele nostru”, a spus o persoană.
Colecţia tânărului este completată de caricaturile mai multor oficiali locali.
„Atunci când mama a luat ziarul în mână şi a văzut că seamănă cu mine, a apucat-o plânsul. Eu i-am zis că nu trebuie să aibă o atitudine bolnăvicioasă, deoarece e o caricatură, e ceva normal”, a precizat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Anbros.
„Sigur că o păstrez, chiar am scos-o la imprimantă şi vreau să vă spun că aş cumpăra-o ca să o am acasă şi de ce nu şi la Consiliul raional”, a spus preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.
Nici chiar soţia lui Alexandru nu a scăpat fără o caricatură.
„Am fost plăcut surprinsă, el, desigur, s-a străduit să mă facă cât mai reuşit, ca să nu mă supăr”, a subliniat Olga Plăcintă, soţia lui Alexandru.
Colecţia lui Alexandru Plăcintă numără peste două sute de lucrări şi include caricaturile foştilor şefi de stat, ale liderilor AIE şi ale mai multor artişti.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *