Oferta de roșii și castraveți pe piața din Ungheni este în creștere

rosii si castraveti
Sursa: unimedia.md

Ultimele două săptămîni, pe piața din Ungheni s-a mărit volumul de roșii și castraveți expuși spre comercializare. Cererea la aceste produse s-a majorat.
Roșiile și castraveții expuși pe piață erau de import din Turcia, România și din Transnistria. Produsele erau de calitate bună, ambalat în lădițe de plastic. Castraveții lungi erau ambalati în peliculă.
Preturile la castraveti variau intre 30,00 si 46,00 lei/kg iar la rosii intre 28,00 si 35,00 lei/kg. Castravetii adusi din satul Spea, (Transnistria) se comercializau cu 46,00 lei/kg, cei din Turcia si Romania – cu 30,00 lei/kg. Rosiile crenguta se comercializau cu 35,00 lei/kg, celelalte cu 28,00-30,00 lei/kg. Comparativ cu anul precedent, preturile la castraveti si rosii s-au majorat cu 20%. Pe celelalte piete monitorizate din republica preturile de comercializare a castravetilor s-au micsorat: la Balti cu 8%, Cahul – cu 6%, Chisinau – cu 4,5%. La rosii preturile au crescut: la Balti cu 18%, Chisinau cu 40%, Cahul cu 14%. (Detalii : www.agravista.md)
O situatie similara a fost inregistrata si pe pietele internationale. Pe pietele din Moscova pretul de comercializare a castravetilor s-a majorat cu 9,6%, iar pretul rosiilor cu 27%. Pe pietele din Ucraina (Copani si Lvov) pretul de comercializare a rosiilor s-a majorat cu 19 si respectiv cu 50%, iar la castraveti pretul s-a micsorat cu 6%.
Operatorii de piata sustin, ca odata cu aparitia castravetilor si rosiilor autohtone, volumul de produs de import se va micsora si preturile de comercializare vor diminua.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *