VIDEO | Pădurile în vizorul autorităților

padure, MoldSilva, Ungheni
Captură: AiciTV.md

Agenția „MoldSilva” oferă sprijin și finanțare pentru administrațiile locale care au în gestiune terenuri, și doresc să fie împădurite. „MoldSilva” în colaborare cu Autoritățile Publice Locale își propune mărirea suprafețelor de vegetație forestieră cît și asigurarea cu pază a fondului forestier pe teritoriul republicii.
Protejarea fondului forestier național prin asigurarea cu pază contra defrișărilor și nu numai, la care se mai adaugă și plantarea culturilor silvice pe terenuri private, constituie măsuri de perspectiv care vor contribui atît la asigurarea cantitativă a resurselor forestiere cît și calitativă. În acest sens Agenția „MoldSilva” oferă sprijin și finanțare pentru administrațiile locale  care au în gestiune terenuri și doresc să fie împădurite.
Potrivit lui Tudor Botnari agenția „MoldSilva” vine în întîmpinarea deținătorilor de terenuri private și oferă in jur de 85%  din finanțare, restul trebuie să fie contribuția proprietarului.
O altă probemă în acest domeniu este paza fondului forestier, care nu poate fi asigurată de o singură persoană, adica de pădurar. În această ordine de idei, vicedirectorul agenției MoldSilva consideră că este indispensabilă implicarea autorităților publice locale din teritoriu.
Pe teritoriul raionului Ungheni se afă în gestiune peste 18 mii hectare de terenuri forestiere.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *