Morcov de import pe piața din Ungheni

ieftin, tuil, morcovPe piața din Ungheni au fost înregistrate cantități mari de morcov de import. Produsul este importat din Turcia și România. Morcovul este de calitate bună, ambalat în saci de plasă de diferite dimensiuni și în lădițe de plastic, calibrat. Comercializează intermediarii. Soiurile des întilnite pe piață sunt Tip-Top, Artec, Royal Chanson, Krasavca. Cererea pentru acest produs este medie.
Prețul de comercializare a morcovului variază de la 4,00 la 7,00 lei/kg în dependență de calitate. Morcovul mășcat, cu aceleași dimensiuni se comercializează cu 7,00 lei/kg, cel mărunt cu 4,00 lei/kg. Prețul a diminuat cu 50% față de aceiași perioadă a anului trecut. O situație similară s-a înregistrat și pe celelalte piețe monitorizate din republică: pe piața din Edinet prețul s-a micșorat cu 37% (5,00 lei/kg fata de 8,00 lei/kg in 2011); pe piața din Bălți prețul s-a micșorat cu 67% (2,50 lei/kg fata de 7,50 lei/kg); la Chișinău cu 53% (3,50 față de 7,50 lei/kg); la Cahul cu 50% (3,50 fata de 7,00 lei/kg). (Detalii: www. agravista.md).
Pe piețele regionale a fost înregistrată o pasivitate în comerțul cu morcovul: principalele țări furnizoare de morcov au stopat livrările. Prețurile morcovului sunt cu mult mai mici față de perioada similară a anului trecut. Pe piețele din Polonia (Bronishe) prețul s-a micșorat cu 55% (0,15 EUR/kg la ora actuală si 0,31 EUR/kg in 2011). În Ucraina (Copani si Lvov) prețurile s-au micșorat cu 80% și respectiv cu 74%. Pe piețele din Moscova prețul s-a micșorat cu 56%.
Operatorii de piață susțin că prețurile la morcov nu vor suferi mari schimbări pînă la apariția produsului nou.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *