Oferte mari de ceapă pe piața din Ungheni

ceapă, piața, Ungheni
Sursa: eana.ro

Astăzi, 12 aprilie 2012, pe piața din Ungheni au fost înregistrate cantități mari de ceapă. Produsul era de calitate bună, ambalat în saci de plasă de diferite mărimi.
Comercializau producători și intermediari ceapa recoltată în raioanele Ungheni, Călărași, Drochia. Soiurile des întilnite pe piața sunt Haltedon, Stutgarder Riesen, Casatic. Comparativ cu anul precedent pe piață se simte surplus de ceapă. O parte din fermieri abea acum au ieșit cu ceapa la piață, păstrind-o toată iarna în depozite bine aerisite.
Pretul de comercializare a cepei variaza de la 2,50 la 3,50 lei/kg in dependenta de calitate si marime. Pretul s-a micsorat cu 57% fata de aceiasi perioada a anului precedent. Asa preturi se datoreaza surplusului de ceapa pe piata. Pe piata din Edinet pretul este de 3,20 lei/kg (-47%), Balti – 2,00 lei/kg (-64%), Chisinau – 2,50 lei/kg (-64%), Cahul – 3,00 lei/kg (-54%) (Detalii : www. agravista.md).
Aceiasi situatie a fost inregistrata si pe pietele internationale. Pe piata din Polonia (Bronishe) pretul s-a micsorat de 3,3 ori (de la 0,33 EUR/kg la 0,10 EUR/kg); pe pietele din Ucraina (Copani si Lvov) – de 14 si respectiv de 8,9 ori.
Operatorii de piata sustin, ca preturile la ceapa nu vor suferi schimbari in viitorul apropiat, deoarece cantitatile de ceapa de care dispun producatorii sunt destul de mari.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *