Vedem zi de zi cum bate securea la poarta pădurii

silvia centruContinuă să se taie – ilicit! – arborii în creştere din pădurile aflate în gestiunea ÎSS „Silva-Centru” Ungheni. Pe 27 februarie, la ora 1.00 noaptea, în ocolul silvic Sculeni, au fost prinşi în flagrant doi locuitori ai satului Stolniceni: Andrei Rotaru şi Ion Sfătuică, precum şi un unghenean: Alexandru Coşcodan. Ei tăiaseră ilicit şapte salcîmi, cu diametrul mediu de 28 cm şi un volum de 2,4 m.c.. Astfel, au adusîntreprinderii un prejudiciu de circa 600 lei.
Cazuri similare de tăieri ilicite au avut loc şi la Buşila. Un localnic, Ion Ciobanu, a tăiat 4 arbori de stejar şi frasin cu diametrul de 17 cm. Este regretabil că în asemenea fărădelegi sînt implicaţi şi copiii.
Nu poate fi trecută cu vederea nici tăierea ilicită, comisă de Vitalie Gaitur şi Igor Budeanu din  Floreşti, care au tăiat mai mulţi arbori pentru a-i vinde ulterior.
Există cazuri de tăieri ilicite în preajma satelor Chirileni şi Buşila. Aceste nelegiuri se comit pe timp de noapte, de unul şi acelaşi grup de persoane. Se ştie că masa lemnoasă este încărcată într-un microbuz de culoare albă şi transportată în direcţii necunoscute. Deocamdată, făptaşii nu au fost identificaţi.
Vor mai fi aplicate asemenea presiuni asupra pădurilor noastre sau nu? Vor mai rezista în timp arborii seculari sau nu? Din păcate, vedem zi de zi cum bate securea la poarta pădurii.
Stimaţi cetăţeni ai raionului Ungheni, angajaţii Serviciului Silvic de Stat de la ÎSS „Silva-Centru” Ungheni vă îndeamnă: haideţi să fim solidari cu pădurile noastre, să lăsăm să aibă parte de ele şi nepoţii noştri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *