O săptămînă plină de conţinut… istoric la Şcoala primară ”Spiridon Vangheli”

Saptamina tematica la Scoala Spiridon vangheli, Ungheni La finele lui februarie, la Şcoala primară ”Spiridon Vangheli” din Ungheni s-a tot exclamat: ”Mă mîndresc cu strămoşii mei”. De luni pînă vineri, aici s-a desfăşurat Săptămîna istoriei, fiind organizate diverse activităţi tematice, destinate, în mod special, claselor a IV-a.
”În fiecare an, desfăşurăm cîte o săptămînă tematică. Anul acesta am hotărît să punem la loc de cinste istoria şi n-am dat greş. Am văzut cu cîtă ardoare s-au implicat copiii în activităţile prevăzute”, a subliniat Anastasia Alexa, directoarea şcolii. Dînsa a remarcat că, deşi programul a fost prevăzut doar pentru clasele a patra, la activităţi au luat parte toţi elevii şi chiar părinţii acestora. ”Învăţătorii poartă o responsabilitate enormă, fiindcă ei sînt primii care le altoiesc elevilor dragostea pentru neam şi ţară”, a declarat Tatiana Şoltoianu, director adjunct al şcolii. Potrivit dînsei, educaţia istorică, uneori, continuă să rămînă în umbră; drept urmare, copiii cresc fără a şti de unde vin, cine le sînt strămoşii. Tocmai de aceea Săptămîna istoriei a căpătat proporţii la Şcoala primară ”Spiridon Vangheli”.
Administraţia şcolii a oferit diplome de merit elevilor care au scris cele mai reuşite eseuri pe tema: ”Sînt de neam moldovean”, care au compus cele mai frumoase poezii în cadrul activităţii ”Ţara mea de glorie, ţara mea de dor”.
Săptămîna s-a încheiat cu concursul ”Comorile neamului nostru”. Concurenţii, elevi ai claselor a patra, au avut de înfruntat mai multe probe. Ei au trebuit să răspundă la un şir de întrebări ce vizau diferite perioade istorice. Pe lîngă aceasta, toţi au făcut faţă unei însărcinări importante: de a expune legenda oraşului Ungheni.
De notat că istoria se studiază în şcoli începînd cu clasa a patra. La Şcoala primară ”Spiridon Vangheli” din Ungheni învaţă 60 de elevi în trei clase de a patra.

Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *