Satul Zberoaia – un adevărat model al tradiţiilor culturale

Satul Zberoaia, traditiiS-a demonstrat deja: locuitorii satului Zberoia, Nisporeni, sînt împătimiţi de arta frumosului. Toate spectacolele se desfăşoară aici cu sala arhiplină. Mai mult ca atît, aici veţi întîlni mulţi doritori de a participa ei înşişi la activităţi culturale, fapt mai rar întîlnit în alte sate. Toate acestea se datorează, în mare parte, celor doi entuziaşti de la casa de cultură: Aliona Viscun şi Viorel Lungu.
În seara de 7 martie, la Zberoaia s-a desfăşurat o manifestare culural-artistică cu genericul: „Mă-nchin în faţa ta, Femeie!”. Fiind invitat să particip la această sărbătoare, l-am rugat să mă însoţească pe rapsodul popular, neîntrecutul interpret la frunză, Grigore Adam.  Astfel, ne-am dorit să-i oferim publicului o surpriză plăcută.
Nu a fost însă unica surpriză. Spectatorii aveau să trăiască momente deosebite, datorită concursului „Haideţi, băieţi!”. Cei cinci concurenţi au fost trecuţi prin sita mai multor probe, printre care: „ Hai să ne căsătorim” , „Demonstraţia modei”, „Alarma pentru ostaşi”, „ Ce pot eu”, „Imitarea unui cîntăreţ-idol”. Evoluarea celor cinci a făcut sala să rîdă în hohote. Fiind antrenaţi şi în roluri de femei, demonstrînd adevărate calităţi actoriceşti şi folosind cu multă pricepere umorul, ei au fost răsplătiţi din plin cu aplauze.
Publicul a fost ţinut în suspans pînă la final. Punctul culminant l-a constituit decizia juriului. Locul I i-a fost acordat lui Nicolae Iancu, dînsul fiind apreciat drept cel mai ingenios, mai descurcăreţ şi mai întreprinzător concurent. Locul II a fost împărţit între Valeriu Graur şi Denis Barbălat, iar locul III – între Denis Grechin şi Nicon Ciubotaru. Toţi s-au ales cu cadouri de preţ şi multiple ovaţii din partea spectatorilor.
Alături de concurenţi au evoluat în scenă artiştii locali: Viorel Lungu, Aliona Viscun şi fiica sa de 11 ani, Elvira; Vlad Milea, studentla Academia de Muzică, Grigore Croitoru, Vasile Dimitriu şi Alina Boldişor. A fost organizată şi o expoziţie a meşterilor populari Valentina Scutaru şi Elena Echim.
A doua zi, angajaţii Casei de cultură au primit numeroase mulţumiri pentru buna organizare a sărbătorii ce a fost un frumos cadou adus în dar femeilor de ziua lor.
 Grigore Drăgan,
 „martor” al evenimentului cultural
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *