Nu-i este deloc uşor să îmbine blîndeţea feminină cu aspectul dur şi ferm al unui procuror

Victoria Popov, procuror la Procuratura raională Ungheni. Din copilărie şi-a propus să devină Om al Legii. Fiind o persoană principială, născută în zodia Leului, care niciodată nu se dă bătură, a luptat pentru realizarea acestui vis. Şi a reuşit. Este vorba despre Victoria Popov, procuror la Procuratura raională Ungheni.
După absolvirea facultăţii, a fost angajată în organele Procuraturii. Dintr-o simplă întîmplare, a ales să vină la Ungheni, un oraş străin pentru ea la acel moment şi foarte drag în prezent. Este originară dintr-o localitate din suburbia Chişinăului. „Niciodată nu voi putea uita sentimentul pe care l-am avut în prima de zi de serviciu în procuratura Ungheni”, recunoaşte Victoria Popov.
Pe parcursul anilor, a înţeles că alegerea făcută în plan profesional este una corectă. E tocmai ceea ce o caracterizează. Or, în orice situaţie trebuie să anticipeze eventualele obiecţii ale cetăţenilor, să dea dovadă de stabilitate emoţională şi supleţe intelectuală. Nu uită niciodată de  maxima: „A fi om e un lucru mare”.
Victoria Popov recunoaşte că nu-i este deloc uşor să îmbine blîndeţea feminină cu aspectul dur şi ferm al funcţiei de procuror. Dar face faţă, pentru că are voinţă, dorinţă şi intelect.
Pentru ea, sărbătoarea de 8 Martie este una semnificativă, mai ales că unul dintre fraţii ei este născut în această zi. Din copilărie a învăţat frumuseţea acestei sărbători prin mulţumirile aduse celei mai dragi fiinţe din viaţa ei, mama. Tot de mică, a fost obişnuită să primească flori şi cadouri de la cei trei fraţi ai ei, ee fiind cea mai mică şi unica lor surioară. Chiar şi acum, cu trecerea anilor, distanţa care o desparte de părinţi şi fraţi nu este un obstacol de a petrece această sărbătoare alături de ei.
Consideraţi că sînteţi un om realizat?
Da, mă consider un om realizat, ar fi păcat să spun altfel. Niciodată nu „las viaţa în mîna şansei” şi lupt mereu pentru realizarea scopurilor propuse.
Care sînt principiile dumneavoastră de viaţă?
Să am un comportament corect în orice situaţie, indiferent de circumstanţele în care mă aflu. Să nu-mi trădez persoanele apropiate şi prietenii adevăraţi.
Principalele momente din viaţă care v-au făcut să fiţi ceea ce sînteţi.
Absolvirea cu succes a studiilor universitare, pentru care am avut parte întotdeauna de susţinerea părinţilor şi a fraţilor. Cel de-al doilea moment este angajarea la serviciu în organele Procuraturii. În acest context, profesia pe care o exercit nu o singură dată m-a pus în situaţia de a da dovadă de duritate şi principialitate, totuşi au fost cazuri cînd aceste principii nu au putut fi supreme principiului umanităţii.
Cu se mîndreşte Victoria Popov?
Cu familia pe care o am, îmi iubesc enorm de mult părinţii, cărora le datorez ceea ce sînt azi. Mă mîndresc cu persoana care îmi este mereu alături şi cu realizările profesionale obţinute în cei şase ani de activitate în funcţia de procuror.
Ce calităţi ar trebui să aibă un om ca să fie prietenul dumneavoastră?
Prieten se numeşte omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstanţial de timp sau de loc sau de mod (Nicolae Steinhardt). Astfel, un om, ca să fie prietenul meu, trebuie să mă accepte aşa cum sînt, să mă susţină mereu, să fie sincer, răbdător, iubitor şi să-mi dorească întotdeauna binele.
Ocupaţia dumneavoastră preferată?
Să citesc presa electronică, navigarea pe internet şi nu, în ultimul rînd, să prepar bucate.
Visul dumneavoastră de fericire.
Să am parte de dragostea şi respectul persoanelor apropiate.
Starea de spirit actuală.
Starea mea de spirit la moment, ca şi întotdeauna, este bună, încerc să depăşesc cu succes toate greutăţile vieţii.
Cine au fost cei care v-au marcat caracterul şi viitorul?
În primul rînd, părinţii, fraţii şi persoana iubită. Nu aş putea uita şi de colegii de serviciu, care în mare parte au avut un impact pozitiv asupra realizării mele în plan profesional.
Deviza dumneavoastră.
Fiecare om îşi croieşte propriul destin.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *