Aranjamentele florale, accesibile pentru oricine

Aranjamente floraleOrice s-ar zice, dar tot buchetul de flori este cel mai furmos cadou, care rămîne cel mai convingător mesaj de dragoste, stimă şi apreciere. Contează mult ce flori alegeţi, forma buchetului şi ornamentele suplimentare.
Îndrăzniţi să inovaţi!
Pentru realizarea unui ansamblu cît mai nuanţat, vă stau la dispoziţie vase din ceramică sau sticlă, cu forme speciale, alături de o mulţime de variante cromatice (culori diferite).
Gîndiţi-vă la o îmbinare armonioasă de flori albe şi roşii, cu variantele de roz şi grenă (roşu-închis). Florile naturale sînt cele mai frumoase “accesorii”. Un buchet de flori proaspăt culese sau luate de la o florărie unde au fost îngrjite în prealabil vă va parfuma şi lumina întreaga locuinţă.
În următoarele rînduri vom veni cu cîteva sfaturi şi idei pentru cîteva aranjamente florale pe care puteţi să le faceţi singuri, acasă, cu puţină imaginaţie şi răbdare.
reţineţi: un aranjament inedit nu constă doar în alegerea florilor, ci şi a vazei/recipientului în care sînt păstrate. Dacă sînteţi o persoana îndrăzneaţă, puteţi face ceva inedit cu ajutorul unor curele – de preferat bărbăteşti. Înfăşuraţi-le în jurul vasului în care aţi pus florile. Cu siguranţă, un astfel de aranjament va capta atenţia celor din jur.
Florile albe sînt clasice şi vor rămîne mereu la modă. Un bol transparent, legat cu o panglică neagră, este vaza perfectă pentru astfel de flori, care amintesc de influenţe japoneze sau moderne.
V-ati gîndit vreodată că setul de ceramică de la bunica vă poate fi de folos şi în alt scopuri decît cele iniţiale? O farfurie adîncă sau un vas de servit apa, fie că e cană sau ulcior, sînt recipiente perfecte pentru crearea unor buchete de flori “generoase”. Alegeti o singura culoare, şi pentru flori, şi pentru veselă, astfel veţi da o notă de eleganţă.
Un aranjament creativ şi uşor de realizat este următorul: lipiţi pe vasul de sticlă (poate fi şi un borcan obişnuit) creioane colorate, legaţi-le la cu o panglică şi veţi obţine ceva vesel şi inedit.
Pentru aranjamente florale inedite puteţi alege, în calitate de vas, cutii de conserve, cafea etc. Nu vă feriţi să spargeţi tiparele. Totuşi, alegeţi-vă cutii de conserve cu un design ireproşabil.
Încercaţi şi veţi reuşi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *